LEDIGA JOBB 

KOMMUNIKATATÖR

Är du strukturerad, noggrann och en kommunikativ person med god samarbetsförmåga?

Då kan du vara den vi söker!

IF Metall verkar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin och är en medlemsstyrd organisation. Nästan 30 000 av medlemmarna är dessutom förtroendevalda, fackligt aktiva, på arbetsplatserna och består av 35 avdelningar. En avdelning begränsas geografiskt av en eller flera kommuner och finns för att lokalt ge stöd till den fackliga verksamheten. IF Metall Borås är en avdelning inom fackförbundet IF Metall. Avdelningen har 10 800 medlemmar och omfattar 430 arbetsplatser. Verksamheten inom IF Metall Borås bygger på ett engagemang från medlemmarna och vi arbetar tillsammans för ett demokratiskt och jämställt samhälle. IF Metalls ledord är jämlikhet, solidaritet och frihet! Hos oss har alla samma värde – oavsett ålder, kön, ursprung eller sexuell läggning. Arbetsplatsen är på Norrby Tvärgata. Läs mer på www.ifmetall.se/boras

Arbetsuppgifter och mål
Som kommunikatör hos IF Metall får du arbeta både strategiskt och operativt med den interna och externa informationen. Målet är att information är lättillgänglig förförtroendevalda och medlemmar samt hålla dem väl insatta i värdet av medlemskapet och ge dem ett inflytande på verksamheten.
Arbetsuppgifterna är många och varierande och innefattar att ta fram förslag på kommunikationsstrategi för avdelningen. Rollen består också av hantering av sociala medier, producera och skriva artiklar till medlemstidning, nyhetsbrev, löpande hantering av hemsidan, livesändningar, mediakontakt med publicering av nyheter, insändare och debattartiklar samt organisering av olika evenemang. Du kommer även att hålla utbildningar i kommunikation. Rollen innehåller också att boka uppsökare som ska genomföra arbetsplatsbesök och medlemsvärvning. Du blir IF Metall Borås första kommunikatör och har därför möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av ditt uppdrag.

Din Profil
Vi vill att du har akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller likvärdigt.

Du är nyfiken på teknik och har fallenhet för analytiskt arbete. Du är också en formstark kreatör gärna med kunskaper av InDesign och erfarenhet av att arbeta i sociala medier samt en skicklig skribent som kan skapa målgruppsanpassat material för publicering i olika kanaler.
Du är ambitiös, tar ansvar för dina arbetsuppgifter, prestigelös och duktig på att skapa goda relationer.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Körkort krävs i tjänsten.

Vi ser det som viktigt att du delar arbetarrörelsens värderingar!
Låter det intressant för dig?

Tillträde enligt överenskommelse samt löne- och anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan AFO och Handelsanställdas förbund. Tjänsten är en visstidsanställning under ett år på heltid.


Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar IF Metall Borås med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, Human & Executive på tel +46 705 80 98 93 alternativt lotta@humanandexecutive.se. Ansökan mailar du till info@humanandexecutive.se. Vi intervjuar löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!

KONTAKT

Human & Executive

Bäckeskogsgatan 2
504 68 Borås

​​Tel:+46 705 80 98 93

lotta@humanandexecutive.se

  • Linkedin - svarta cirkeln
  • Facebook - svarta cirkeln

Namn *

E-post *

Ämne

Meddelande

© 2018 Human & Executive, by Below the Pines